Garagen och säkerhet

Om något oönskat händer i övre och/eller nedre garage är det viktigt att föreningens hyresgäster (externa och interna) så fort som möjligt kontaktar styrelsen Felanmalan@akterspegeln18.se

Er uppmärksamhet och felanmälan kring en oroande situation eller oönskat beteende förebygger skaderisker och höjer säkerhetsnivån i fastigheten.

Styrelsen är tacksam för den uppmärksamhet som leder till felanmälningar från er när något oroande eller oönskat händer i garagen.

Tack för din uppmärksamhet !

De flesta av föreningens medlemmar hyr p-plats/p-platser i garagen, de är hyresgäster av föreningen. 

Föreningen hyr även ut p-platser till många externa hyresgäster, samt lokaler till medlemmar och externa lokalhyresgäster på båda garageplanen. 

De två dörrar som finns från nedre garage (slussarna) in till hissarna är branddörrar. De får inte får ställas upp annat än ytterst tillfälligt och under uppsikt. De utgör en brandsluss som vid en eventuell brand ska hindra elden från att sprida sig upp i husen.

Stäng dörren till nedre garaget när den är uppställd med en träkloss t e x och du inte ser någon som använder sig av den uppställda dörren just då. Någon har glömt att stänga dörren efter sig.

Ordningsregler i garagen:

Allmänna bestämmelser finns specificerade på baksidan av kontraktet. Dessa skall följas och bryts dessa kan detta leda till uppsägning av kontrakt och avflyttning med omedelbar verkan. Dock skall en varning utfärdas innan.

I övrigt får ingen förvaring av prylar (däck, kartonger, tillbehör, cyklar m.m.) ske på parkeringsplatsen eller i garaget.

Parkeringsförbud råder på alla ställen i garaget utom den egna parkeringsplatsen.

Det finns ingen möjlighet att tvätta bilen i garaget - det är förbjudet !

Det är ej tillåtet att ladda sin bil via något annat än den laddstation som är avtalad.

Garageplatsen får ej överlåtas eller begagnas av annan än hyresgästen utan medgivande från hyresvärden/styrelsen.

Medlemmar i föreningen har rätt att upplåta sina garageplatser i andra hand efter godkännande från hyresvärden/styrelsen, dock kan tillfällig utlåning ske utan hyresvärdens/styrelsens godkännande. I annat fall finns skäl för uppsägning.