Intrång i fastigheten igår- släpp inte in obehöriga !

Obehöriga uppehöll sig i 38:ans trapphus igår, händelsen polisanmäldes. 

Obehöriga uppehåller sig ibland i vår fastighet, oftast i trapphusen men även i båda garagen.

Styrelsen påminner:

Kontrollera alltid att ytterdörrar och garageportar stängs ordentligt. Kontrollera även att alla övriga dörrar i fastigheten som öppnas och stängs automatiskt går i lås ordentligt. Använd inte de automatiska dörröppnarna i trapphusen slentrianmässigt när du inte behöver, de hålls öppna den tid som kan behövas av t e x funktionshindrade.

Tänk också på att aldrig ställa upp ytterdörrar obevakade, och släpp aldrig in främmande personer i fastigheten.

Ring alltid 112 vid pågående brott. Ring 114 14 om du vill komma i kontakt med polisen, exempelvis för att lämna tips eller anmäla brott som inte kan anmälas via e-tjänst.

För att du ska känna dig trygg i din bostad och i fastigheten har styrelsen strikta regler för besök som rör fastigheten. Därför förklarar vi vad som gäller och hur du kan agera om något känns osäkert.

– Det är din bostad alternativt hyreslokal det handlar om – där bestämmer du. Vid minsta tvekan har du alltid rätt att neka en person tillträde till din bostad eller till fastigheten.

– Föreningens hyresgäster, styrelsens/föreningens medarbetare, behöriga entreprenörer och hantverkare, har egen nyckelbricka in i fastigheten. Hjälp aldrig en person utan nyckelbricka att komma in i fastigheten.

– Föreningens/styrelsens medarbetare och samarbetspartners är skyldiga att legitimera sig. Du har alltid rätt att få se en legitimation. Om du får se en legitimation men det ändå känns osäkert kan du alltid kontakta styrelsen och be om råd innan du släpper in någon. Om en obehörig person insisterar på att få komma in, kontakta Polisen på telefon 114 14. Upplever du situationen akut, larma 112.

– Alla planerade besök som rör våra fastigheter sker på vardagar under dagtid, om inget annat har meddelats i förväg.

– Vid planerade reparationsarbeten, besiktningar och liknande får du alltid styrelsens information i förväg om vad som ska göras och när din bostad behöver vara tillgänglig. Släpp inte in oannonserade besökare.

– Det är endast akuta åtgärder, till exempel vattenläckor, som utförs oannonserat eller på kvällar och helger.

– Har du varit med om att någon obehörig försökt få tillträde till din fastighet eller bostad, maila styrelsen och berätta info@akterspegeln18.se